loader image

La importància de la neteja dental professional

La importància de la neteja dental professional

Mantenir una higiene dental correcta en el nostre dia a dia és clau per tenir una boca sana i un somriure bonic. Però només amb això no és suficient. Ni la higiene més rigorosa aconsegueix eliminar o evitar la formació de plaques bacterianes o l’aparició de tosca o altres malalties de les dents i les genives. Per això és tan important realitzar una neteja dental professional almenys una vegada l’any.

En què consisteix una neteja dental professional?

L’objectiu de la neteja dental professional, tècnicament coneguda com profilaxis, és arribar a aquelles zones en les que no arribem amb el nostre raspall de dents. A més de netejar, la neteja dental professional protegeix l’esmalt de les nostres dents i elimina taques. A més, ajuda a prevenir una gran quantitat de malalties bucodentals, com les caries o la gingivitis.

La neteja dental professional també és la millor forma, i pràcticament la única, d’eliminar la tosca. La presencia de tosca pot afavorir l’aparició de malalties i, si no es tracta, a llarg termini fis i tot pot suposar la pèrdua de peces dentals. També ajuda a controlar la halitosis, un problema que pateix fins el 50% de la població.

Com es realitza una neteja dental?

Abans d’exposar-te a una neteja dental, es realitza una revisió completa de l’estat de les dents i genives per descartar qualsevol indici de malalties. El següent pas és eliminar la tosca acumulada per damunt de la línia de les genives i eliminar la placa dels depòsits subgingivals que no són visibles.

Després de netejar, es realitza un poliment de la superfície dental perquè la superfície de les dents quedi llisa i lliure de taques i així reforçar l’esmalt dental.

La neteja dental pot ser molesta a vegades, sobretot per aquelles persones que pateixen de dents o genives sensibles. Però tranquil, això no suposa cap problema per la teva dentadura, sinó més aviat al contrari.

Cada quan he de fer-me una neteja dental professional?

El recomanar és fer-se una neteja dental professional cada sis mesos, és a dir, una vegada l’any. Tot i així, hi ha persones que necessiten anar-hi més sovint. Això dependrà de cadascun, i serà el nostre dentista qui haurà de programar-ho si així ho creu convenient.

A més, la neteja dental és especialment important per aquelles persones que pateixen de malalties com la gingivitis o la periodontitis. Recorda que la gingivitis, la inflamació i el sagnat de les genives és una malaltia reversible sempre i quan es detecti i es tracti com cal. Una higiene bucodental correcta és la clau para evitar que malalties com aquesta segueixin desenvolupant-se i derivin a altres problemes més greus, com la piorrea, que acaba en la pèrdua de peces dentals.

També és possible que, en cas de que t’hagis de sotmetre a un tractament d’ortodòncia o d’estètica dental, prèviament es realitzi una neteja dental. Igualment, les persones que pateixin de malalties cardiovasculars poden requerir que es redueixi la periodicitat entre neteja i neteja.

Recorda que la neteja dental professional és un pas més per lluir somriure i presumir d’una boca sana. Acudir al dentista de forma rutinària un parell de vegades a l’any mantindrà les malalties bucodentals a ratlla. Demana la teva cita prèvia per la teva clínica Pedrol Mairal més propera per realitzar la neteja dental i beneficia’t d’un tracte i assessorament personalitzat.

Desplaça cap amunt