loader image

Avantatges i desavantatges de l’ortodòncia lingual

Avantatges i desavantatges de l’ortodòncia lingual

L’ortodòncia lingual és una modalitat de tractament que cada vegada guanya més adeptes gràcies a que té un avantatge molt clar: l’estètica. Per la seva col·locació, a la part interior de les dents, resulta una opció ideal per a persones tan adultes com joves que requereixen d’ortodòncia però es neguen a utilitzat bràquets visibles. És per aquest motiu que també se la coneix com a ortodòncia invisible.

Tot i així, i com tots els tractaments del món, l’ortodòncia lingual té beneficis, però també alguns inconvenients que hauries de tenir en compte, sobretot si t’estàs plantejant sotmetre’t a aquest tractament.

Avantatges de l’ortodòncia lingual

Com hem dit anteriorment, el principal benefici de l’ortodòncia lingual és que resulta invisible, i per tant, la preocupació per l’estètica típica que pateixen les persones que han de portar bràquets desapareix. Però també té altres avantatges:

  • S’adapten a cada persona, resultant molt precisos.
  • Són molt segurs. Amb ells no existeix el risc què es produeixin lesions al llavi en cas què pateixis un cop.
  • Tracten qualsevol tipus de mal posició de les dents, fins i tot les més complicades.
  • No produeix taques visibles en l’esmalt de les dents.
  • Es molt útil en casos d’extraccions i de pacients operats amb cirurgia ortognàtica.

Desavantatges de l’ortodòncia lingual

Encara que els desavantatges d’aquest tipus d’ortodòncia no són molts i es poden compensar amb la seva amplia llista de beneficis, mai està de més saber quins inconvenients té:

  • El tractament és una mica més prolongat que en l’ortodòncia convencional.
  • El pacient pot tardar una mica més en acostumar-se, ja que el fet de portar els bràquets a la cara interior de les dents pot causar-nos molèsties dins de la boca, sobretot a la llengua, durant les primeres setmanes.
  • S’ha de ser realment rigorós amb el rentat després de cada àpat perquè no quedin restes, i per això la higiene és més complexa.

Encara que cada pacient tindrà un problema amb una duració diferent, s’estima que la mitjana d’un tractament amb ortodòncia lingual és d’uns dos anys. Insistim: hi haurà qui haurà solucionat el seu problema en un any i qui necessiti més temps.

Qualsevol persona pot optar per aquest tipus d’ortodòncia, encara que el normal és que l’ortodoncista i el pacient arribin a un acord sobre quin tipus d’ortodòncia és millor pel seu cas. Si estàs interessat en sotmetre’t a aquest tractament però encara et queda algun dubte per resoldre, a Pedrol Mairal estarem encantats d’ajudar-te!

Desplaça cap amunt