loader image

Odontopediatria a Lleida

Odontopediatria a Lleida

Què és l’Odontopediatria?

L’Odontopediatria és l’especialitat de l’odontologia que es cuida de la boca dels més petits de la casa per garantir la seva correcta salut bucal al llarg del seu creixement.

La Societat Espanyola d’Odontologia recomana realitzar la primera visita dels nens durant el primer any de vida amb la finalitat de poder evitar futurs problemes bucals. La primera visita tractarà de revisar la formació de les dents i les genives així com comprovar si existeix algun problema a la mandíbula.

Els experts en Odontopediatria podran assessorar-te sobre la higiene bucal que hauran de dur a terme els nens durant els seus primers anys de vida així com donar-te recomanacions sobre els hàbits alimentaris que milloraran la seva higiene dental. També et poden informar sobre com l’ús del xumet pot afectar el desenvolupament de la boca.

Les visites que es facin en l’etapa dels 0 als 3 anys es consideraran de caràcter preventiu. Si no es detecta cap problema, es recomana mantenir les visites anualment. Una vegada el nen hagi passat els 6 anys durant el procés de canvi de les dents, és aconsellable realitzar visites cada sis mesos aproximadament, per garantir així que les noves peces dentals creixin de forma correcta.

Higiene dental

Els experts en odontopediatria a Lleida recomanen raspallar-se les dents a partir de les erupcions dels molars, aquest és el moment quan el petit podrà utilitzar un raspall de dents adequat per la seva edat.

En els primers anys, la tècnica de raspallat que adquireixi el petit podrà marcar la seva destresa durant els anys posteriors. És per això, que encara de pugui fer-ho sol, es recomana guiar-lo en els seus primers dos anys per garantir així el seu correcte aprenentatge.

Els dentistes també recomanen inculcar bons hàbits en els nens, com raspallar-se les dents després de cada menjada i sempre fer-ho abans d’anar a dormir. L’ús de dentífrics com el fluor millorarà també el creixement de les seves dents, tanmateix, s’ha de tenir en compte la quantitat de producte dentífric que han d’utilitzar els nens en els seus primers raspallats, ja que ha de ser molt poca (equivalent a un gra d’arròs), amb el pas dels anys podrà anar incrementant la quantitat de pasta dentífrica utilitzada.

Els hàbits relacionats amb l’ús de xumet o la succió del polze de manera prolongada a partir dels tres anys, pot produir maloclusions en la formació de la boca del nen, per això és recomanable intentar reduir aquest hàbit, per evitar que aquests afectin la seva formació bucal.

Crea hàbits divertits per a la seva rutina

La rutina de raspallar-se les dents pot arribar a ser avorrida inclús per als adults, tanmateix, com rentar-se les dents és una cosa essencial per garantir la seva salut bucodental, poden crear rutines divertides perquè no solament sigui més àgil sinó més entretinguda la rutina.

Alguns dels consells que et recomanem són:

Escollir un bon raspall de dents:

El raspall de dents serà la nostra millor opció perquè el nen associï diversió al moment de rentar-se les dents. Si escollim raspalls que tinguin formes divertides i colors alegres el petit podrà associar de forma ràpida aquest moment del dia amb una cosa positiva. També et recomanem que triïs algun raspall suau y que tingui un mànec adaptat per a la seva edat.

Pasta dentífrica amb sabors agradables:

Els petits de la casa no són molt amics d’aquells sabors forts o mentolats, per això és millor que fins als 5 o 6 anys no se’ls introdueixi aquest tipus de dentífrics. Les pastes de maduixa per exemple, sempre són molt més suaus i fàcils d’acceptar per als nens.

Juguem a raspallar-nos les dents:

Si volem donar un bon exemple, hem de rentar-nos les dents amb ells perquè davant del mirall puguin imitar els nostres moviments. Això també et permetrà anar corregint progressivament les males tècniques que es poden anar generant. És molt important ser constants amb això, ja que crear una rutina és la clau per una bona salut bucodental.

L’ús de música o cançons divertides mentre es raspallen les dents també pot ser un factor que faci animar al petit i seguir raspallant-se les dents mentre sona la música. Si utilitzen una cançó que duri exactament el mateix que el raspallat haurem donat amb la clau.

La Clínica Pedrol Mairal ofereix els millors serveis d’Odontopediatria a Lleida, per això t’animem que realitzis la teva primera consulta amb nosaltres. T’assessorarem per garantir-te la millor salut bucodental dels petits de la casa. Pots trobar les nostres clíniques al Passeig de Ronda nº 133- 135 o a Baró Maials nº36.

Scroll to Top