loader image

Millorar l’aspecte de les teves dents amb carilles dentals

Millorar l’aspecte de les teves dents amb carilles dentals

Què són les carilles dentals?

Les carilles dentals són un tractament dental que es compon de fines làmines de porcellana o composite que s’adhereix a la dent i permet millorar l’aspecte visible d’aquesta.

Normalment es col·loquen a la cara més visible de les dents frontals, ja que són les més evidents en el moment de somriure, no obstant això, aquestes es poden utilitzar en totes les peces dentals independentment de la zona de la boca en la qual es trobin.

Es creen a mida per a cada pacient i la seva principal tasca és la de millorar l’aspecte de les dents, no la seva funcionalitat. Per tant, les carilles dentals s’utilitzen per corregir dents trencades, separades, amb taques o aquelles peces més desgastades.

La col·locació de carilles dentals no requereix que el dentista prepari o talli la dent natural de forma completa, en moltes ocasions, si l’estudi estètic que es realitza prèviament és adequat, la intervenció que es faci a la dent natural pot ser mínima.

 

Tipus de carilles dentals

Carilles de composite

Aquest tipus de carilla dental  es fabrica amb una resina sintètica la qual s’adhereix a les peces dentals i es modela en la mateixa dent. Aquest tipus de carilles són ideals per quan existeix una petita anomalia a les dents.

És l’opció més econòmica quan la zona en la qual s’ha d’intervenir és petita. En una sessió es pot col·locar la carilla, per la qual cosa és un tractament bastant ràpid i efectiu. No obstant això, cada dent s’ha de realitzar per separat i a vegades és possible que s’hagi de retocar la dent original.

Carilles de dislicato de litio

Aquestes carilles dentals es componen d’un material ceràmic d’alta resistència. Aquest tipus de carilles estan més indicades per aquelles persones que tenen problemes dentals més greus com pot ser fractures en les dents o zones més amplies de reparar.

Aquest tractament requereix dues visites al dentista, la primera per fer un motlle de les dents i la segona visita per col·locar aquest motlle amb un ciment de resina a les peces dentals naturals.

Aquestes carilles poden col·locar-se sobre diverses peces juntes, és una opció més costosa econòmicament, però el color i el resultat obtingut és molt més natural.

 

Quant duren les carilles dentals?

Les carilles es componen d’una fina capa que s’adhereix a la dent per corregir defectes estètics. És un tractament que és de llarga duració en el temps, no obstant això, la vida útil de la carilla dental pot dependre de diferents factors:

  • Material utilitzat: Les carilles de composite, al ser una resina econòmica té una major probabilitat de trencar-se, la seva durabilitat pot arribar als 5 o 7 anys. En canvi, les carilles de dislicato de liti es componen de ceràmica, que és un material molt més resistent que pot arribar a durar fins a 20 anys.
  • Higiene dental: independentment que els dos materials mencionats siguin de diferents dureses, la cura diària que es tingui és fonamental per mantenir les peces en perfecte estat. Es recomana raspatllar-se les dents de manera regular 3 vegades al dia.
  • Revisions periòdiques: El composite és un material que per les seves característiques es pot deteriorar amb major facilitat que el disilicato de liti. Independentment del tipus de carilla que s’usi, és important anar al dentista cada 6 o 12 mesos per realitzar una revisió de la boca.

 

Quan utilitzar carilles dentals?

Les carilles dentals estan contraindicades depenent de si el defecte a corregir o la dent és més greu o lleu. En el cas que la peça dental estigui pràcticament destrossada, existeixen altres tractaments que potser ofereixen una millor funcionalitat.

En el cas que l’esmalt de les dents estigui danyat, si aquest és molt pronunciat, s’haurà de tallar la dent i hi ha la possibilitat que es trenqui.

Quan el defecte a dissimular és causat per una càries, les carilles només amagarien l’origen, però en l’interior d’aquesta el problema segueix existint, per la qual cosa només podria empitjorar la situació.

En qualsevol cas, l’odontòleg al qual visiti determinarà si és convenient l’ús de carilles o, depenent de la gravetat del problema, li recomani un altre tractament.

 

 Pedrol Mairal disposem de múltiples tractaments d’estètica dental perquè els nostres pacients gaudeixin del seu millor somriure. Si encara tens dubtes sobre els nostres tractaments, pots posar-te en contacte amb nosaltres trucant al 973249924 o visitant la nostra web.

Desplaça cap amunt