loader image

Que és una reconstrucció dental? Tot el que necessites saber

Que és una reconstrucció dental? Tot el que necessites saber

La reconstrucció dental és un procediment utilitzat per a recuperar peces dentals que han estat danyades i, es realitzen per a reparar una gran part de la dent. El seu principal  l’objectiu és el de tornar la dent a una forma el més natural possible i que tingui les mateixes funcions que originàriament tenia, així com el seu aspecte estètic original.

Per tant, has de pensar a realitzar una reconstrucció dental quan has tingut un trencament de la dent o càries.

Reconstrucció dental

Primer de tot indicar que una reconstrucció dental pot ser aplicada a una dent o, a diverses, incloses a totes elles en els casos més extrems.

Quan la pèrdua de la dent és greu o s’ha produït en diverses dents se solen utilitzar corones o implants per a tornar la dentadura a un bon estat i a la funcionalitat usual d’aquesta.

Quan es substitueixen els buits deixats per les peces dentals danyades per peces restaurades, aquestes permeten evitar l’aparició de càries en les zones buides, i també evita el deteriorament de l’os per la carència d’estímul de la peça en mastegar.

Quan realitzar una reconstrucció dental?

Una reconstrucció dental es recomana realitzar-la davant de la pèrdua d’una part de la corona, és a dir, que solament s’hagi perdut una part de la dent i no hi hagi una major complicació per així poder reconstruir-la i tornar-la al seu estat original.

Les diferents possibilitats de deteriorament dental són les següents:

Càries

Les càries es produeixen en la superfície de les dents, són parts d’aquestes danyades permanentment, són cròniques i per tant necessiten tractar-se. Poden ser produïdes per diversos factors com són la ingesta de begudes ensucrades o una mala higiene dental.

Primer de tot s’han de netejar les càries i una vegada netes col·locar un empast per així evitar que es puguin acumular bacteris o restes de menjar en la dent.

Dents separades

Quan passa el problema de les dents separades s’utilitzen resines compostes per a tractar aquest problema. Aquestes resines compostes són un conglomerat de materials sintètics que permeten que s’adaptin i adhereixin d’una manera natural a la morfologia de les teves dents.

Fractura a la corona

Qualsevol persona pot ensopegar i danyar-se una peça dental o duent a terme alguna activitat física, és cert que sols passar més en nens, ja que juguen moltes hores al dia, però pot passar-li a qualsevol persona de diferent edat.

Després de comprovar que no hi hagi danys en l’os de la dent, que la mobilitat sigui bona i, comprovar que el trencament sols és parcial, el dentista realitzarà una reconstrucció dental per a resoldre el problema.

Tipus de reconstrucció dental

Existeixen diferents opcions per a realitzar una reconstrucció dental i recuperar la zona danyada. L’elecció més adient serà dependent del pressupost del qual es disposi, la naturalesa de la lesió i les opcions que t’ofereixi el teu dentista.

La reconstrucció corregirà els problemes de càries o fractures en la dent, a més de millorar l’aspecte estètic de la dent, i per això podràs tornar a somriure com abans sense cap mena de por.

Existeixen dos tipus de reconstruccions dentals:

Reconstrucció directa

La reconstrucció dental directa és aquella que es realitza directament sobre la dent i se sol realitzar en una sola sessió, ja que se sol utilitzar en lesions que no són molt greus. El material utilitzat en l’operació s’acordarà entre el pacient i el mateix dentista.

Reconstrucció indirecta

La reconstrucció dental indirecta és aquella en què part del procés del tractament s’ha de realitzar en un laboratori.

Per aquest motiu el tractament es realitzarà en diverses sessions i els materials utilitzats en elles seran diversos.

Un exemple sobre reconstrucció indirecta seria el del trencament o lesió de múltiples peces dentals i que hagin de ser substituïdes per corones dentals, el dentista ha de prendre les mesures perquè posteriorment al laboratori dissenyin les corones dentals o el que necessitin fet a la teva mesura.

Pressupost per a reconstrucció dental

Una vegada explicat en què consisteix una reconstrucció dental, quan s’ha d’efectuar i que es cura amb elles, així com els tipus que hi ha, si tens algun dubte al respecte, vols informar-te més o si vols demanar un pressupost, pots fer-ho a través del següent enllaç https://www.pedrolmairal.com/contacto/ o mitjançant el número de telèfon 973 24 99 24.

Desplaça cap amunt