loader image

Cada quant he de fer-me una revisió dental?

Cada quant he de fer-me una revisió dental?

Les revisions dentals són molt importants, gràcies a aquestes els dentistes poden preveure possibles problemes en les primeres fases. És per això que el Col·legi d’Odontòlegs de Madrid recomana fer dues revisions a l’any.

Aquesta recomanació és per aquelles persones que no presenten problemes bucodentals, en canvi, per aquelles que si els pateixen és convenient que vagin amb més freqüència. Entre els pacients que poden presentar un major risc es troben les persones fumadores, les embarassades, les persones diabètiques o aquelles que pateixen la malaltia periodontal. També persones amb un sistema immune molt dèbil son més propenses a les infeccions bucals.

Tots tenim la tendència a pensar que realitzar més d’una revisió a l’any pot semblar excessiu, però és important tenir en compte que la placa bacteriana i la tosca són dos elements que es van acumulant i, si no es practica una higiene correcta per eliminar-los pot causar problemes majors a llarg termini.

En què consisteixen les revisions dentals

Durant les revisions dentals el dentista realitzarà un examen de les dents, genives i el conjunt de la cavitat bucal en general. També és freqüent que s’examini la cara del pacient, la forma en què mossega i el moviment de les articulacions de la boca.

En general, una revisió dental es podria resumir en els següents passos:

El primer d’ells, és un examen bucal en el qual l’odontòleg revisarà de forma visual l’historial clínic del pacient per comprovar si s’ha produït algun canvi. En aquesta primera fase d’exploració es compara l’estat actual del pacient i es determinarà un nou pla d’actuació en el cas que sigui necessari.

En la segona part de la revisió, si es perceben canvis o problemes, és possible que el dentista sol·liciti dur a terme una radiografia dental. Gràcies a aquestes imatges de la boca es pot diagnosticar qualsevol condició general o anomalia que requereixi una intervenció.

El diagnòstic dels problemes serà el següent pas a seguir. Gràcies a les proves mèdiques i l’examen visual de l’odontòleg, es pot diagnosticar les possibles afectacions o problemes que tingui cada pacient.

Finalment, es recomana un pla d’acció a seguir en funció dels possibles problemes trobats o un pla de prevenció en el que es tractarà d’anticipar-se a problemes futurs que es poden desenvolupar.

Els avantatges de fer revisions dentals amb continuïtat

Els avantatges que podem trobar gràcies a realitzar revisions dentals amb periodicitat són moltes, ja que la millor manera de poder cuidar les nostres dents és fer una revisió a temps.

Aquests principals avantatges es poden resumir en:

  • Detecció de càries a temps. La seva detecció en les primeres fases, permet evitar problemes posteriors que puguin afectar de forma severa al nervi de la dent.
  • Seguiment del nivell de la placa bacteriana. El dentista podrà detectar si les nostres dents estan sanes o no hi podrà observar si s’ha produït una acumulació de placa bacteriana o tosca.
  • Correcció o millora de la nostra higiene dental. Si la nostra rutina d’higiene és la correcta o no, el dentista pot saber-ho amb una simple revisió. Gràcies a ella, es pot detectar aquest problema i millorar els hàbits dels pacients.
  • Prevenció del desenvolupament de malalties bucals. La principal malaltia bucal que es troba és la de les genives. Una excessiva acumulació de tosca ens pot ajudar a evitar inflamacions o sagnat en les genives derivant així a problemes majors com la pèrdua  de la peça.
  • Prevenció de problemes en nens. Els més petits de la casa també han de realitzar aquest tipus de revisions amb periodicitat, ja que l’aparició de càries o la detecció de problemes en la mossegada poden resultar més greus quan ja són adults. És per això, que poder detectar aquests problemes en les seves primeres fases pot ajudar a millorar-lo amb efectivitat.

Quan he de fer una revisió dental?

Les visites dentals es recomana realitzar-les un cop l’any, no obstant això simplement és una recomanació, ja que aquelles persones que tinguin una salut bucodental excel·lent necessitaran solament una revisió, altres en canvi, que pateixin un major risc de càries o malalties en les genives han d’anar més de dos cops l’any.

Seran els mateixos dentistes els que et donin una recomanació sobre la data aproximada en la qual s’hauria de fer la pròxima visita. Si tens o creus tenir problemes en les teves dents abans d’una revisió, truca a la clínica dental i avança la cita. Les molèsties dentals han d’atendre d’urgència sense necessitat d’esperar la següent revisió.

Recorda que la prevenció és la millor manera de cuidar la teva boca.

Desplaça cap amunt