loader image

Sedació dental, la millor alternativa

Sedació dental, la millor alternativa

La sedació dental és un procés basat a aplicar al pacient una combinació de sedants per a relaxar-lo i anestèsics per bloquejar el dolor. D’aquesta manera, mentre s’està produint la cirurgia dental el pacient no notarà cap dolor cosa que permetrà al dentista fer millor la seva feina.

Quins tipus de sedació dental existeixen

La sedació dental conscient és aquella en la que es facilita la relaxació del pacient perquè no senti cap dolor o molèstia al llarg de la intervenció, però està conscient en tot moment.

Sempre s’utilitza aquest tipus de sedació quan es fan visites al dentista, ja que es la forma més senzilla i ràpida de poder intervenir als pacients sense que sentin un dolor que no permeti treball al dentista de forma correcta.

Podríem englobar tres tipus de sedació dental conscient:

Sedació conscient inhalatòria

En aquest tipus de sedació, mitjançant la col·locació d’una mascareta se li fa respirar al pacient uns gasos d’òxid nitrós que permet fer-li sentir un estat de relaxació de forma ràpida.

Les quantitats que se’ls subministra d’aquest gas estan totalment controlats per un anestesiòleg. Aquest procediment no produeix alteracions cardiovasculars ni de cap mena i, una vegada finalitzats els seus efectes, el pacient es recupera progressivament en unes hores.

Sedació conscient intravenosa

Aquesta modalitat de sedació es basa en l’aplicació d’un fàrmac sedant per via venosa, que es troba diluït amb sèrum. Aquests medicaments s’assimilen molt ràpidament per l’organisme, pel que té una efectivitat immediata.

Els efectes d’aquesta tècnica desapareixen a les porques hores del seu subministrament per el qual el pacient al cap de poc temps comença a sentir una altra vegada.

En quins tipus de tractaments s’utilitza la sedació dental?

La sedació dental es pot aplicar en qualsevol tractament que generi ansietat o temor a un pacient. No obstant això, el més habitual és utilitzar-la en determinades intervencions que requereixin cirurgia o intervencions doloroses.

Quan un pacient se sotmet a una extracció de queixals sempre s’aplica aquest tipus de sedació a causa de la magnitud del tractament és necessari l’ús de sedants en el pacient.

Els implants dentals són també un altre mètode que a causa de a la substitució de teixit orgànic de la boca, el pacient ha de sotmetre a la sedació per evitar així qualsevol mena de dolor o molèstia durant el procediment.

Alguns dels tractaments d’estètica dental també ho requereixen, per exemple, quan és col·loquen pròtesis sobre els implants dentals, es necessita algun tipus de sedació per poder mantenir al pacient immòbil durant la intervenció del dentista.

Totes les clíniques dentals poden fer ús de la sedació conscient?

La sedació dental és una tècnica que requereix recursos tècnics i personals que no estan a l’abast de totes les clíniques. A més a més es requereix també una maquinària adequada i de sales de cirurgia preparades per generar al pacient el màxim benestar possible.

És necessari també que aquesta sedació estigui supervisada en tot moment per un metge anestesista o un odontòleg format en aquesta àrea. Aquest professional serà l’encarregat de controlar les constants vitals del pacient i determinar les quantitats i el tipus d’anestèsia necessària que s’haurà d’administrar-li.

L’aplicació de sedants en nens

Els nens també són pacients que poden arribar a patir infeccions o mals com els adults. És per això que abans de sotmetre al pacient a un tractament d’odontopediatría poden ser sedats.

D’aquesta forma, ells podran mantenir una posició estàtica durant tot el tractament. També poden ajudar a combatre la por als sorolls a alguns aparells als quals els petits puguin tenir por. Per això es recomana fer ús de la sedació, ja que és un procediment seguir i efectiu per aconseguir donar el millor tractament al nen.

Els anestesistes i odontòlegs seran els encarregats de decidir la quantitat de sedant que se’ls administra al pacient en funció de la seva edat i pes.

Pedrol Mairal trobaràs metges i anestesiòlegs que cuiden tot el procediment d’intervenció dels nostres pacients, des del principi fins al final. Si vols saber més sobre tots els nostres tractaments pots trobar més informació trucant al +973 24 99 24 o visitant la nostra web fent clic aquí.

Scroll to Top