loader image

Tractaments d’endodòncia a Lleida

Tractaments d’endodòncia a Lleida

Si busques realitzar un tractament d’endodòncia a Lleida a Pedrol Mairal podem ajudar-te. A continuació t’expliquem tot el que has de saber per obtenir els millors resultats.

Que és un tractament d’endodòncia?

L’endodòncia és un tractament que es coneix més comunament com “matar el nervi”. Les dents tenen conductes en les arrels que és per on passen els nervis de la dent. Quan aquest nervi està inflamat s’ha de retirar i netejar-ho de bacteris o teixits necròtics que s’hagin pogut generar dins d’aquesta. A continuació, es segella i es passa a reconstruir la peça dental que s’hagi vist afectada.

Per a sotmetre’s a una endodòncia, prèviament, s’ha d’aplicar anestèsia local a la zona de la boca afectada per no sentir dolor. Una vegada finalitzat l’efecte d’aquesta, el pacient pot notar molèsties durant els següents dies a l’hora de mastegar.

Causes d’una endodòncia

La inflamació de la polpa dental pot produir-se per diferents causes, la més comuna és per càries. Aquesta provoca una desmineralització del teixit dental afectant l’estructura òssia de la dent pel que la polpa queda desprotegida d’agents externs. Això genera que la persona senti una alta sensibilitat dental. En el moment en què aquesta apareix, vol dir que la polpa s’ha inflamat.

Un altre de les causes són les obstruccions de les dents (empastaments). En aquest cas, afecten directament a la polpa dental i aquesta es retrau produint infeccions que a la llarga poden derivar a abscessos o flegmons.

Si sents una alta sensibilitat de forma prolongada, inflamacions o molèsties a les genives es recomana anar al dentista perquè faci una revisió bucal i es detecti aquest tipus de problemes. Si s’exposa durant molt de temps sense fer cap revisió es possible que la dent cada cop es vagi deteriorant.

Abans de sotmetre’s a una endodòncia

Els passos previs a seguir abans d’una endodòncia són, en primer lloc, realitzar una exploració bucal per observar si hi ha anomalies visibles. A continuació es realitzaran radiografies per a tenir una imatge interna de la boca per poder extraure un diagnòstic del pacient per al tractament.

En què consisteix el tractament

La tècnica consisteix a traure el nervi i netejar el conducte de l’arrel per a després segellar-la. Per això, en primer lloc s’ha d’accedir amb una càmera i eliminar les càries en el cas que existeixi, una vegada s’hagi arribat amb la càmera s’han de localitzar els conductes a través d’una conductometria i, mesurar la longitud d’aquest. Després, s’eliminaran els teixits necròtics i es procedirà a segellar la dent amb un material de plàstic conegut com a gutaperxa.

Després de la intervenció es procedeix a fer una radiografia per a verificar que tot ha anat correctament. En la majoria dels casos i el tractament poden realitzar-se en una única sessió encara que és possible que en casos aïllats es requereixi dues o més sessions.

Cures després de la intervenció

Després del tractament, el pacient pot sentir dolor o inflamació, per això es recomana que durant les següents 24-48h es prengui medicaments antiinflamatoris per a reduir-ho. També és necessari realitzar radiografies per assegurar la precisió dels resultats.

Normalment els pacients poden tornar a incorporar-se a la seva rutina diària l’endemà del tractament, no obstant això, és important que fins que la dent no estigui permanentment plena, s’evitin mastegar aliments durs.

Resultats de l’endodòncia

Els tractaments d’endodòncia tenen un percentatge d’èxit que arriba fins al 95%. Es tracta d’una intervenció segura i eficaç que permet salvar la peça dental, en cas contrari, si el pacient no és sotmet a aquest tipus de tractament a llarg termini seria molt probable que perdés la dent.

Després d’una rehabilitació adequada de la dent intervinguda, aquest es comporta igual que els altres, tant en l’àmbit de la funció com de la durabilitat. No obstant això, la dent és susceptible de poder patir noves patologies i requereix el mateix manteniment d’higiene oral, així com revisions periòdiques com la resta de dents.

La clínica

Pedrol Mairal oferim tractaments d’endodòncia a Lleida, així com a la resta de clíniques que tenim. Si vols sol·licitar més informació i conèixer tots els nostres tractaments dentals pots visitar la nostra web fent clic aquí.

Desplaça cap amunt