loader image

Com eliminar el carrall de les dents?

Com eliminar el carrall de les dents?

La placa dental és una substància enganxosa que s’acumula sobre la superfície de les dents. Quan aquesta placa bacteriana no s’elimina amb el raspallat de les dents o fil dental és quan s’endureix. Aquesta placa endurida es coneix amb el nom de carrall.

El carrall es pot apreciar sota la línia de les genives, sobre les dents, en els empastaments i altres treballs dentals amb un color groc blanquinós. És un dels problemes més comuns de la població i pot estar associat a diferents malalties bucals com la càries, el mal alè o malalties periodontals.

Aquesta placa es forma a causa del creixement bacterià i l’acumulació de residus d’aliments. En general, es pot eliminar amb un bon raspallat, però si no existeixen uns bons hàbits d’higiene bucal s’acumula i cal la intervenció d’un professional.

Com eliminar el carrall de les dents?

Abans d’explicar el millor mètode i més efectiu per a eliminar el carrall, és important fer un aclariment: No existeix una solució natural o casolana per a eliminar el carrall. Només existeix una manera d’eliminar el carrall de les dents.

Per eliminar el carrall per complet és necessari dirigir-se a un dentista i realitzar-se una neteja de boca o higiene bucodental. És un procediment que no necessita anestèsia i completament indolor.

Es recomana realitzar una o dues neteges a l’any, especialment en pacients més propensos a sofrir càries o malalties periodontals, com podrien ser les dones embarassades.

Com prevenir la formació de carrall

Amb la finalitat de reduir al mínim la quantitat de vegades a recórrer a tractaments invasius per a l’eliminació del carrall de les dents podem seguir les següents recomanacions.

El primer pas és mantenir una bona higiene dental per evitar l’acumulació de restes d’aliments i placa dental raspallant-se les dents després de cada menjada. El raspall de dents manual o elèctric amb filaments suaus o mitjos juntament amb la seda dental, el raspador lingual, col·lutoris i raspalls interproximals ajuden a prevenir la formació de carrall.

I recorda, no oblidis programar una visita periòdica amb el teu dentista per fer una revisió completa cada 6-12 mesos i evitar problemes bucals majors. Per més informació sobre l’eliminació o prevenció de l’aparició del carrall pot contactar amb nosaltres telefonant al 973 24 99 24.

 

Desplaça cap amunt