loader image

Gingivitis

Gingivitis

Avui et desgranem tot el que necessites saber la *gingivitis: la seva prevenció, símptomes, causes i possibles tractaments. Cal esmentar que, juntament amb les càries, és una de les malalties més comunes de l’ésser humà.

La gingivitis és una forma freqüent i lleu de malaltia de les genives (malaltia periodontal) una inflamació superficial de la geniva sense que es produeixi pèrdua del suport ossi.

El seu principal problema és que no s’associa amb uns símptomes clars i tampoc especialment molestos. Generalment no tendeix a generar dolor o molestar intensament, per la qual cosa moltes persones desenvolupen la malaltia sense adonar-se.

De totes maneres, alguns dels símptomes i signes més comuns que ens poden advertir de la presència de gingivitis és genives enrogides, pus, mal alè, hipersensibilitat al fred i/o produir sagnat de manera espontània o amb el raspallat. A més de crear espais interdentals, dents més llargues (es toquen abans de tancar la boca) o fluixos (es mouen o desplacen).

Causes de la Gingivitis

Els bacteris són les responsables de la gran majoria de problemes de les genives. El dèficit d’higiene bucal és la principal causa darrere de la gingivitis, encara que existeixen altres factors de risc com: el tabaquisme, canvis hormonals (menopausa, embaràs, pubertat, …), estrès o la presència de malalties sistèmiques com la diabetis mal controlada o l’obesitat.

Aquesta malaltia es pot diagnosticar amb una simple visita al dentista per a detectar la presència inadequada de placa bacteriana i inflamació. Després del diagnostico és imprescindible avaluar el risc de desenvolupar malalties més avançada i reforçar la higiene oral.

És important prendre la gingivitis de debò i tractar-la ràpidament ja que, si no es tracta a temps, pot empitjorar i provocar l’aparició d’una periodontitis en persones amb una major susceptibilitat a la malaltia.

Gingivitis tractament

Per a tractar la gingivitis és necessària l’eliminació de la placa dental i el carrall. El tractament per a la inflamació de genives, popularment, es coneix amb el nom de neteja de boca. A més, és fonamental explicar com s’han de raspallar les dents i genives per a mantenir-los nets i evitar la reaparició del trastorn.

Recordar que en funció de la mena de malaltia periodontal que es tingui existeix un tractament diferent i personalitzat en funció de diferents objectius. Primer, eliminar o reduir els bacteris, en segon lloc; reduir o modificar conductes dels pacients que els fan més susceptibles, i finalment, crear les condicions apropiades per a controlar la malaltia.

És important fer cas a la gingivitis i tractar-la ràpidament ja que, si no es tracta a temps, pot empitjorar i provocar l’aparició d’una periodontitis en persones amb una major susceptibilitat a la malaltia.

És fonamental programar una visita periòdica amb el teu dentista per a fer una revisió completa per a evitar problemes bucals majors. Per a més informació pot contactar amb la clínica Pedrol Mairal telefonant al 973 24 99 24 i demanar cita.

Desplaça cap amunt