loader image

Implant o pont? Què és millor?

Odontopediatria

La pèrdua d’una o vàries dents pots ser una situació difícil per a moltes persones, no tan sols per l’impacte estètic, sinó també pels problemes de salut bucal que poden derivar-ne. Afortunadament, existeixen diferents opcions per a reemplaçar les dents perdudes, com l’implant dental i el pont dental. En aquest article, explorarem les diferències entre aquestes dues opcions per a ajudar-te a aprendre una decisió informada sobre quina és la millor opció per a tu.

Què és un implant dental?

L’implant dental és una solució, per a reemplaçar una dent perduda, que s’ha tornat cada cop més popular en els últims anys. Consisteix en la col·locació d’un caragol de titani a l’os de la mandíbula o maxil·lar superior, que es fusiona amb l’os en un procés anomenat osteointegració. Un cop l’implant està firmament unit a l’os, es col·loca un pilar sobre el caragol, i sobre aquest, una corona dental personalitzada.

Avantatges de l’implant dental:

 • Proporciona una aparença natural i estètica.
 • Ofereix una solució permanent.
 • Preveu la pèrdua d’os a la mandíbula.
 • No afecta a les dents adjacents. 
 • Els implants dentals són una solució permanent i duradora per a la pèrdua de dents.
 • Els implants dentals no requereixen que es retirin dents adjacents per a col·locar-les.
 • Els implants dentals tenen una taxa d’èxit del 95-98%.

Inconvenient de l’implant dental:

 • Els implants dentals poden ser més costosos que els ponts dentals.
 • La col·locació dels implants dentals pot requerir una cirurgia invasiva.
 • No és adequat per a tots els pacients degut a la salut de l’os i la geniva.

Què és un pont dental?

Un pont dental és una pròtesis dental que s’usa per a reemplaçar una o més dents que falten. El pont dental consta d’una o més corones dentals que es sostenen al seu lloc mitjançant dues o més dents adjacents. Les dents adjacents es tallen per a permetre que la corona dental s’ajusti còmodament al seu lloc.

Avantatges del pont dental:

 • Proporciona una solució assequible per a reemplaçar dents perdudes.
 • És una opció comunament usada per a pacients amb dents adjacents danyades o compromeses.
 • Requereix menys temps de recuperació que l’implant dental.
 • Els ponts dentals són una solució més econòmica per a la pèrdua de dents que els implants dentals.
 • La col·locació dels ponts dentals és un procediments menys invasiu que la col·locació dels implants dentals.

Inconvenients del pont dental:

 • No preveu la pèrdua d’os a la mandíbula.
 • Els ponts dental són una solució a curt termini per a la pèrdua de dents, ja que s’ha de reemplaçar cada 5-10 anys.
 • La col·locació dels ponts dentals pot requerir que es retirin dents adjacents per a col·locar-los.
 • Els ponts dentals poden causar danys a les dents adjacents degut al desgast i la fricció.

Conclusió

A la pregunta “Què és millor un pont o un implant dental?”, la nostra resposta és la següent: el més recomanable, sempre que es pugui, es col·locar implants dentals, tot i que aquests tinguin un preu més car, ja que mantindrem intactes les nostres dents naturals i evitarem que es facin malbé amb el pas del temps.

Tot i que nosaltres recomanem els implants dentals degut als seus nombrosos avantatges, no podem generalitzar, ja que cada pacient és diferent, i per tant, cada un requereix una solució diferent i personalitzada.

Desplaça cap amunt