loader image

Carilles Dentals: Una solució ràpida per millorar l'estètica dental

Carilles Dentals: Una solució ràpida per millorar l'estètica dental

Les carilles dentals són un dels tractaments més demandats en el camp de l’Odontologia Estètica. No és sorprenent, ja que ofereixen una forma ràpida i efectiva de millorar l’aparença de les teves dents. Si busques una solució que no requereixi un tractament prolongat per a obtenir el somriure que desitges, les carilles dentals poden ser l’elecció perfecta. En aquest article, explorarem què són les carilles dentals i en quins casos s’utilitzen, així com els diferents tipus de carilles disponibles.

Qué són les carilles dentals i quan s’utilitzen?

Les carilles dentals són làmines primes fetes de porcellana o compòsit que s’adhereixen a la part frontal de les dents per a millorar la seva aparença estètica. A diferència d’altres tractaments dentals, com les corones, les carilles no s’utilitzen per a millorar la funcionalitat de les dents, sinó per a embellir el somriure.

Aquestes làmines es personalitzen per a cada pacient, la qual cosa garanteix un aspecte natural i harmoniós en col·locar-les al costat de les altres dents. Les carilles dentals s’empren per a corregir una àmplia gamma de problemes dentals comuns, incloent:

  • Descoloració: Si les teves dents s’han enfosquit amb el temps degut al consum de cafè, té o tabac, les carilles dentals poden retornar-los el seu blanc natural.
  • Espais entre dents: Si tens espais entre les dents que et molesten, les carilles dentals poden tancar aquests espais i donar-li al teu somriure una aparença més uniforme.
  • Dents desalineades o tortes: les carilles dentals poden corregir l’aparença de dents desalineades o lleugerament torçats sense necessitat d’ortodòncia.

Tipus de carilles estètiques i els seus materials

Existeixen diversos materials amb els quals es fabriquen les carilles dentals:

1. Carilles de Porcellana o Ceràmica:

  • Ultrafines: Són les carilles de major qualitat i durabilitat. Estan fetes de porcellana injectada, la qual cosa els atorga resistència. Aquestes carilles són extremadament primes, amb un gruix similar al d’una lent de contacte (0,3 a 1 mil·límetre), i generalment no requereixen modificar la forma de la dent natural.
  • Zirconi: Encara que el zirconi és resistent i ofereix resultats estètics, s’utilitza en circumstàncies específiques a causa del seu major gruix i opacitat. En general, es recomana quan un pacient té perns metàl·lics en les seves dents que no poden retirar-se.

2. Carilles de compòsit

Les carilles de compòsit també proporcionen resultats estètics satisfactoris, però són menys duradores que les de porcellana. Es recomanen en casos simples de correcció o per a pacients joves, ja que són reversibles i no requereixen contornejat dental.

El compòsit és ideal per a ajustar la grandària, forma o color de les dents i tancar petits espais entre les dents (troneres).

Avantatges i Desavantatges de les Carilles de Porcellana i Compòsit

Durada i Resistència:

Les carilles de porcellana poden durar fins a 15 anys sense perdre el seu color ni tacar-se, sempre que se segueixin les recomanacions de cura i manteniment. Les de compòsit tenen una durada d’aproximadament cinc anys i requereixen revisions i poliments regulars.

Reparació:

Les carilles de porcellana són resistents i, en cas de mal, poden reparar-se ràpidament. Les carilles de compòsit poden reconstruir-se fàcilment en la clínica dental, i la seva fabricació ha millorat significativament en termes de temps.

Procés de Col·locació de Carilles Dentals

El procés de col·locació de carilles dentals a Lleida generalment implica les següents etapes:

  • Consulta inicial: Un dentista expert avaluarà la teva salut bucal i discutirà els teus objectius estètics. Es planificarà el tractament adequat.
  • Preparació dental: Per a les carilles de porcellana, es pot requerir una petita quantitat d’esmalt dental per a crear espai per a les carilles. Amb les carilles de compòsit, la preparació és mínima.
  • Presa d’impressions: Es prendran impressions precises de les teves dents per a fabricar carilles personalitzades que s’ajustin perfectament.
  • Col·locació de les carilles: Una vegada que les carilles estiguin llestes, es col·locaran en les teves dents amb adhesiu dental d’alta qualitat.
  • Ajustos i poliment: Es realitzaran ajustos fins i es poliran les carilles per a assegurar una aparença natural i còmoda.

Preguntes Freqüents sobre les Carilles Dentals

Les Carilles Dentals Poden Danyar les Dents?

Avui dia, gràcies als avanços en Odontologia Estètica, les carilles dentals no danyen les dents. En molts casos, ni tan sols és necessari tallar l’esmalt dental.

Es Poden Blanquejar les Carilles?

No, les carilles dentals no es poden blanquejar. És crucial assegurar-se que el color de les carilles sigui adequat abans de col·locar-les, la qual cosa s’aconsegueix mitjançant proves i avaluacions amb el dentista.

Conclusió

En resum, les carilles dentals són una opció ràpida i efectiva per a millorar l’estètica dental. Amb diferents tipus de carilles disponibles, a les clíniques Pedrol Mairal t’ajudarem a determinar quin és opció que millor s’adapta a les teves necessitats. Un somriure més radiant i segura pot estar a solo uneixis carilles de distància!

Desplaça cap amunt