loader image

Implants zigomàtics. Què son, quant duren i avantatges

Implants zigomàtics. Què son, quant duren i avantatges

Implants zigomàtics. Què son, quant duren i avantatges

Si estàs pensant en posar-te implants dentals, però tens una atrofia o pèrdua de l’os maxil·lar, has de saber que existeix una alternativa per a tu: els implants zigomàtics.

Els implants zigomàtics són els indicats per a pacients que no disposen d’os suficient per a la col·locació d’implants dentals, que necessiten una cirurgia d’empelt d’os (elevació de si maxil·lar o empelt ossi en bloc) i per als quals necessiten múltiples empelts de cresta ilíaca.

Els implants zigomàtics són els implants dentals de titani (material biocompatible), que s’ancoren en l’os zigomàtic o malar per a pacients amb mandíbules superiors deteriorades, amb atròfia òssia severa en l’os alveolar del maxil·lar superior. Es col·loquen en la part inferior de l’os del pòmul d’una forma totalment segura i eficaç.

A drs. Pedrol Mairal disposem d’un equip d’implantòlogues format i amb experiència en intervencions quirúrgiques amb implants zigomàtics. Amb aquests implants els pacients poden gaudir de dents fixes en el mateix dia.

Per què es perd os en el maxil·lar?

Existeixen diverses causes per les quals es pot sofrir pèrdua d’os maxil·lar:

  • Portar molt de temps una pròtesi amovible provoca, sovint, la reabsorció de l’os maxil·lar.
  • Sofrir malaltia periodontal o periodontitis.
  • Infeccions o tumors bucals.
  • No solucionar la falta dental. Quan una dent cau si no es reemplaça l’os es reabsorbeix.
  • La mala alineació pot provocar pèrdua òssia en reduir l’estímul que l’os necessita.
Pèrdua d'os

Per a detectar si existeix pèrdua de massa òssia hauràs de realitzar-te un TAC dental. En la clínica dental de Lleida disposem dels aparells d’última generació que ens permet conèixer ràpidament la pèrdua d’os i dissenyar un tractament personalitzat i òptim per a cada pacient.

La pèrdua d’os dental provoca retraïment del llavis, arrugues d’expressió al voltant de la cavitat bucal, afluixament de dents i canvis en l’oclusió.

Com es col·loquen els implants zigomàtics a Lleida?

En la clínica dental de Lleida els implants dentals zigomàtics per a col·locar dents fixes els col·loquem seguint aquest procediment:

– En primer lloc, col·loquem una pròtesi dental provisional, i més tard la pròtesi definitiva.

– A continuació, el cirurgià inserida en l’os del pòmul l’implant zigomàtic, de manera que no és necessari realitzar empelts ossis, accelerant el temps de recuperació entre 24 i 48 hores.

– Aquest tipus de cirurgies d’implants dentals a Lleida les realitzem amb sedació conscient, sota la supervisió i gestió d’una anestesista experta.

– En finalitzar  la intervenció, el pacient descansarà en una sala individual durant aproximadament una hora fins a recuperar-se.

– Es realitza una visita de revisió als pocs dies i visites de control i neteges periòdicament on es retiren les sutures, radiografies de comprovació, …

– A més, en alguns casos, es realitzen fèrules de descàrrega per a usar a les nits i evitar el desgast dental.

És important seguir les instruccions proporcionades pel nostre equip de cirurgia després de la intervenció: mantenir una excel·lent higiene bucal, evitar ingerir aliments durs, enganxosos i calents, no fumar i mantenir una dieta específica fins que hagi cicatritzat correctament.

Implants zigomàtics per a pèrdua d'os

Diferències entre els implants zigomàtics i els implants dentals convencionals

La principal diferència entre els dos tipus d’implants dentals és la longitud i l’espai anatòmic on es col·loquen.

Perquè la intervenció sigui reeixida, els implants dentals han d’ancorar-se en la mandíbula superior, prop de l’os zigoma dens. Aquests caragols de fins a 52 mil·límetres arriben fins a l’os de la galta per a garantir la resistència i durabilitat.

A drs. Pedrol Mairal som experts en implants zigomàtics a Lleida, Tarragona i Osca.

Implant zigomàtic a Lleida

Implant zigomàtic

Implant dental a Lleida

Implant dental

Quant duren els implants zigomàtics?

Els implants zigomàtics estan dissenyats per a ser permanents i durar tota la vida, evitant ser reemplaçats. No obstant això, la durada pot dependre de diversos factors: mantenir adequadament amb una bona higiene oral, sotmetre’s a revisions regulars per a evitar que sorgeixin complicacions i mantenir una dieta adequada.

Cal recordar que encara que els implants dentals són molt duradors, és possible que necessitin reemplaçament o reparació en algun moment si es produeix alguna infecció o pèrdua òssia, per exemple.

Avantatges i inconvenients dels implants zigomàtics

Cirurgia d'imaplant zigomàtic

El principal avantatge dels implants dentals zigomàtics enfront dels empelts d’os i implants convencionals és la rapidesa del tractament. Ja que amb l’empelt d’os es necessita un temps de curació perquè l’os solidifiqui i es regeneri, en canvi, amb els implants zigomàtics es poden col·locar les dents definitives en el mateix dia o l’endemà de col·locar els implants. És una manera de poder portar dents fixes des del primer dia i que el pacient pugui realitzar vida normal.

Una altra dels avantatges és la seva taxa d’èxit, perquè és molt major que la regeneració òssia.

Els implants dentals són la millor opció per a reemplaçar les dents perdudes d’un pacient, retornant-li no sols una funció estètica sinó també funcional a les seves peces dentals. I els implants zigomàtics està indicat per a aquells pacients que, per falta d’os, no poden col·locar-se implants dentals mitjançant els sistemes tradicionals.

Si desitges un pressupost personalitzat d’un tractament d’implantologia, telefona’ns al 973 24 99 24 i t’agendarem una cita per a valorar el teu cas. En la nostra clínica dental de Lleida t’atendrà el nostre equip expert en implants dentals amb totes les garanties dels grans centres sanitaris i la proximitat que caracteritza a la nostra empresa familiar, amb més de 40 anys d’experiència en implantologia i salut dental.

Desplaça cap amunt